Извънредният конгрес на БСП  , който ще се проведе в

...
Извънредният конгрес на БСП  , който ще се проведе в
Коментари Харесай

Калоян Паргов: Вътрешнопартийната дискусия е характерно състояние на БСП вече 126 години

Извънредният конгрес на БСП , който ще се организира в събота, ще бъде самобитен тест за всички във групировката освен за водача Корнелия Нинова.
Това сподели за предаването „ Преди всички “ по „ Хоризонт “ водачът на БСП-София Калоян Паргов. Той посочи че в Българска социалистическа партия има „ вътрешнопартийна полемика, която е особено положение на Българска социалистическа партия към този момент 126 години “ и напомни мисълта на Ленин: „ Преди да се обединим, би трябвало да се разделим “.

Тази седмица е седмица на другите възможности, седмицата на различния бюджет, седмицата на различните политики, несъмнено, както вътре в Българска социалистическа партия като полемика, която ще има своята еманация в събота на съвещанието на конгреса, по този начин и във всички визии, които ние ще представим още тази седмица до Конгреса.Относно разногласията за свикването на Конгреса той заключи:

Решението мина, бих споделил,  " на косъм " заради това, че дневният ред на този конгрес не е присъщ и характерен за съвещание на конгреса, по скоро за Национален съвет, само че явно по необятният формат ще даде и повече благоприятни условия за полемики. Това са 800 души вместо 180.Обединението на идейна политическа основа за посоката, мисля че е налице. Въпросът е за методите и за методите, за метода на работа. Това също ще бъде обект на полемика вътре, на самия Конгрес, във връзка с партията.

Паргов посочи, че водачът на Българска социалистическа партия се избира от структурите, а не от Конгреса.  

БСП-София е почнала още през май  да търси столичния вид на Румен Радев, който да предложи друга визия за развиването на града от тази на Фандъкова.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР